Keuken in Nieuwbouw woningen

 

Keuken in Nieuwbouw woningen


 Keukens in nieuwbouw

Je keuken in een nieuwbouw huis

Nieuwbouwprojecten en de vrije keus voor een nieuwe keuken behoeft enige toelichting:

Bij of na het kopen van een nieuw huis wordt men vaak geconfronteerd met de volgende constructie:

De projectontwikkelaar of aannemer hebben afspraken gemaakt met een keukendetaillist, waar je naar verwezen wordt voor het maken van een keus:

1. ofwel je neemt de standaardkeuken(die vaak niet datgene biedt wat je wil).

2. ofwel je bespreekt in de winkel waar je verplicht wordt te kopen, een nieuw plan volledig aangepast aan je wensen. Zo’n plan blijkt in de praktijk nogal eens duur uit te vallen. Wij leggen je uit waarom.

In de afspraken met de keukendetaillist zijn percentages ingebouwd voor zowel de projectontwikkelaar als de aannemer. Bovendien wordt de koper vaak geconfronteerd met meerwerk voor het wijzigen van de aansluitingen t.o.v. de standaardkeuken (die vaak toch niet gekocht wordt). De prijzen voor deze wijzigingen worden in het algemeen als onredelijk hoog ervaren. Als je tenslotte overweegt om je keuken elders te kopen is de laatste “boete” waar men de koper nogal eens mee confronteert het verschil tussen het bedrag dat hij terugkrijgt bij de “contractwinkel” en het veel lagere bedrag als hij dat niet doet. De vraag of dat helemaal in overeenstemming is met de officiële Bouwbesluiten, laten wij in het midden, maar de branche zou er na de bouwfraude beter aan doen zijn klant met iets meer fatsoen te behandelen. Enfin, hoop doet leven zullen we maar zeggen.

Ons advies is je keukenplan eens uit te rekenen bij de Happyhomekeukens.nl en de vergelijking te maken met je contractleverancier. Je zal aangenaam verrast worden.

Voor diegenen die een aannemer hebben getroffen, die je vrij laat in de keuze van een nieuwe keuken, vind je in de rubriek “Montagehulp Happy Home Keukens” de mogelijkheid om hem een professionele montagebijlage aan te bieden waarin alle relevante gegevens, tekeningen en aansluitpunten worden aangegeven.